روز خاموشی بالی nyepi
یکی از جذاب ترین و خاص ترین روز بالی روز خاموشی در بالی است،
اگر دوست دارید در تور بالی اتفاقات جدید ببینید،حتما در این روز خواهید دید.
«هاری نایپی» سال جدید هندوها در بالی است که براساس تقویم ساكا تعیین شده است. این تقویم در سال 1957 به عنوان تقویم ملی هند اعلام شد تا همزمان با تقویم گریگوری استفاده شود. مبداء تاریخ تقویم ساکا بر اساس تقویم گریگوری مطابق با 3 مارس سال 78 میلادی است. این تقویم مبنایش سال خورشیدی است و شروعش مثل عید نوروز ایرانیها، دز زمان بهار است.
سکوت بی انتها در بالی
روز اول سال نو که شروع میشود، هندوهای بالی فعالیّتهای مادیشان را کنار میگذارند، مثلا همه چراغها را خاموش میکنند، روزه میگیرند و حتّی سر کار نمیروند و تفریح نمیکنند. البته با اینکه در خانه میمانند، امّا نمیتوانند به رادیو گوش دهند یا تلوزیون هم تماشا کنند. همان طور که این روز به روز سکوت معروف شده، حق صحبت با کسی هم ندارند، بنابراین نه میتوانند با تلفن صحبت کنند و نه به مهمانی بروند.
در روز سکوت چه فعالیتی مجاز است؟
در روز نایپی، هندوها باید در تاریکی بنشینند، مراقبه کنند یا در محراب خانهشان که مراجان نام دارد، عبادت و نیایش کنند، با این کار زندگی معنویشان را ارتقا دهند.
قوانین مهم در روز نایپی یا سکوت
-آتش یا روشن کردن چراغ در این روز به طور کامل ممنوع است.
-این روز شرایط آشپزی هم فراهم نیست و برای 24 ساعت روزه میگیرند. این قانون را Amati Geni مینامند.
-کار کردن ممنوع است که آن را Amati Karya مینامند.
-ممنوعیت سفر که آن را Amati Lelunganan مینامند.
-ممنوع شدن تفریحات که به آن Amati Lelanguan میگویند.
در روز نایپی چه اتفاقاتی در جریان است؟
قوانین روز نایپی فقط به خانهها محدود نمیشود و کل شهر هم از آن پیروی میکند. خیابانها ساکت و تاریک میشوند و رفت و آمدها ممنوع است. فرودگاه و همه بنادر در روز نایپی تعطیل هستند. فقط خدمات اضطراری اجازه فعالیت دارند مانند بیمارستانها، فرودهای اضطراری و پروازهای عبوری هواپیماها، خدمات حمل و نقل (با شرایط ویژه).
لباس های مخصوص روز نایپی چیست؟
هندوهای بالی بسیار به مذهبشان پایبندند و از همان کودکی، به حضور در این مراسم عادت میکنند. در این روز، زنها کیاپا به سر میکنند و موهایشان را زیر آن جمع میکنند. مردها هم سربندهای سنتی به نام «آندانگ» که سفیدرنگ است میپوشند و در حالی که چترهای آفتابی زرد طلایی در دست دارند، رژه میروند.
مراسم قبل از شروع سال نو
با اینکه روز نایپی سراسر سکوت است، امّا پیش از آن مراسم جالبی در بالی میان مردمان رخ میدهد که دیدنی است. مثلا، یک روز پیش از نایپی، همه جا ترافیک است. زنان نذرهایشان را داخل سبدهای چوبی روی سرشان میگذارند و به عبادتگاهها میروند. بعضی از مردم هم پارچههایی بلند به رنگهای سفید و زرد به دنبال خودشان میکشند، این پارچهها را پل خداوند مینامند.
نوازندگان در خیابان رژه میروند، از آن طرف درشکههایی که تزیین شدهاند با انواع میوه و برنج و غذاهای مختلف به سمت معابد حرکت میکنند و شهر کاملا در تلاطم است.
سه روز قبل از شروع سال نو، در مراسمی با نام «ملاستی یا ملیس» همه ظروف و ابزارهایی که در مراسم قرار است استفاده شود و مقدسند، در اقیانوس میشوند و به عبارتی، پاک میشوند. معنای این شستن، پاک کردن روح انسان از آلودگی و گناهان است. در همین مراسم، جرعهای از آب اقیانوس هم مینوشند چون معتقدند اقیانوس مانند زندگی پرتلاطم است و انسان باید مفهوم واقعی زندگی را از میان همین سختیها و تلاطم بیابد.